Az öregedési folyamatok mindenkit utolérnek, de nem mindegy, hogy előbb vagy utóbb…

Természetesnek vesszük, hogy ötven fölött – néha már korábban – megsokasodnak a ráncok, kevésbé fénylik a hajunk, kevésbé rugalmas a bőrünk… Valóban természetesnek kell vennünk?! Megfelelő életmóddal, kiegyensúlyozott, változatos táplálkozással, rendszeres testmozgással és stresszkezeléssel sokat tehetünk az öregedési folyamatok ellen. És nem utolsósorban a komolyabb egészségügyi következmények megelőzéséért.

ROHANÓ IDŐ?

Az idősödés progresszív folyamat. A mai napig nem tudjuk pontosan, milyen élettani, biológiai-molekuláris folyamatok zajlanak a sejtek elhasználódása, károsodása mögött, és mi az oka annak, hogy egyes emberek miért élnek tovább, mint mások.

A tudomány jelenlegi álláspontja szerint az öregedés a szervezet fokozatos “szétesése”. Felborul a felépítő és lebontó folyamatok egyensúlya, egyre több sérült sejt halmozódik fel. A sejtkárosodások miatt felgyorsul az ún. apoptózis (más néven programozott sejthalál, egyfajta önmegsemmisítő folyamat), ami folyamatos gyulladásos jeleket küld az immunrendszernek, készenléti állapotra ösztönözve azt. Az életkor előrehaladtával ezeket a károsodott sejteket nem tudjuk megfelelően kiszűrni, eltávolítani, így olyan negatív genetikai változások (mutációk) sora megy végbe, amelyek végül halálhoz vezetnek. 

vegnum silver 50 kapszula 30db

Vegnum Silver 50+ kapszula - 30db

A Vegnum Silver 50+ kifejezetten az 50 év felettiek számára kifejlesztett újgenerációs immuntámogató készítmény 30...

4.999,00 Ft

LASSÍTHATÓ AMI MEGÁLLÍTHATATLAN?

Az antioxidánsok összetett szerepe közül talán az öregedési folyamatokkal szembeni védő funkciót fontos kiemelni. A mindennapokban olyan külső és belső hatásoknak vagyunk kitéve, amelyek hozzájárulnak a sejteket roncsoló szabad gyökök képződéséhez. Környezetszennyezés, túlzott UV-sugárzás, krónikus stressz, elégtelen zöldség- és gyümölcsfogyasztás. A roncsoló szabad gyökök a szervezet minden sejtjét károsíthatják, negatív hatásukat leginkább a szív- és érrendszerben, az idegrendszerben, a tüdőben, a májban, az emésztőrendszerben és a vesében fejtik ki.

A szabadgyök-képződés növelheti a szív- és érrendszeri megbetegedések (például érelmeszesedés), az idő előtti memóriazavarok és szellemi hanyatlás (demencia), de a különféle szem- és látásproblémák kialakulásának kockázatát. Emellett a bőrünk, a körmeink és a hajunk egészségének érdekében is kiemelten fontos hangsúlyt fektetnünk az antioxidánsokban gazdag táplálkozásra.

A szabad gyökök keletkezését teljesen megakadályozni nem lehet, de a megfelelő antioxidáns-bevitellel ellensúlyozhatjuk negatív hatásukat.

kep 1

A NITROGÉN-MONOXID SZEREPE

A többi szabad gyökhöz képest relatív stabil nitrogén-monoxid (NO) egy ingerületátvivő anyag, a sejtek közötti kommunikációban van szerepe. Az erek tágításában, a vérkeringés fokozásában, a gyulladáscsökkentésben, a regenerációban, az agyi idegi kapcsolatok optimális működésében, a memória kialakulásában, továbbá baktériumölő és parazitaellenes (immunvédő) tulajdonságot is tulajdonítanak neki. Kutatások szerint a NO hiánya szerepet játszhat az Alzheimer-kór kialakulásában.

tudtad

Kiemelendő élettani szerepe az erek simaizmainak lazítása, amely révén tágítja az erek falát, így hozzájárul az egészséges szív-, érrendszeri és az agyi vérkeringéshez, a kiváló sportteljesítményhez, a jobb légzés és a férfi potencia javításában. Számos élelmiszer – pontosabban antioxidáns – fokozhatja a NO termelődését: a flavonoid nevű növényi hatóanyagcsoport flavonol vegyületcsoportjának tagjai (pl. katechin, epikatechin) vagy a flavononok (pl. heszperidin).

erdekesseg

A VILÁG MEGVÁLTOZOTT KÖRÜLÖTTÜNK

Az életkor előrehaladtával egyre fontosabbá válik az antioxidánsokban gazdag táplálkozás. Ma egészen másképp élünk, mint száz, ötven, sőt akár csak néhány tíz évvel ezelőtt. A szervezetünknek is sokkal több káros anyaggal, környezeti és életmódbeli ártalommal kell megküzdenie.

Elengedhetetlen, hogy immunrendszerünket és egészségünket támogató készítményeink is úgy változzanak, hogy a sokféle új kihívással szemben minél hatékonyabb segítséget jelentsenek. Nemrég jelent meg a piacon a Vegnum, egy innovatív egészségtámogató készítmény, a megszokottól eltérő összetétellel. Ez a 21. századi immuntámogató kapszula hatékony, hármas megoldást kínál az immunrendszert érő kihívásokra. A három pillér (29-féle zöldség és gyümölcs antioxidánsokban gazdag kivonata; 18-féle kulcsfontosságú vitamin és ásványi anyag, valamint 2 000 NE növényi D3-vitamin) egyike a különleges antioxidáns-formula, a SpectraTM. 

ÚJ GENERÁCIÓS ANTIOXIDÁNS

SpectraTM a Vegnum kapszulákban található 29 zöldség- és gyümölcskivonat speciális kombinációja, mely szabadalmi védelem alatt áll. Kimagasló antioxidáns hatását a 18 különböző országból származó superfood (szuperélelmiszer) együttes ereje adja. A vonatkozó klinikai vizsgálatok szerint csökkenti a szabad gyökök termelődését a fogyasztást követő órákban és 64 százalékkal emelheti meg természetes úton a szervezet NO szintjét.* Különleges antioxidáns hatása abban rejlik, hogy fitokémiai összetevőinek köszönhetően egyszerre képes felvenni a harcot az öt leggyakoribb szabad gyökkel.

kep 2

A Vegnum Silver 50+ standardizált szőlőmag kivonata klinikailag igazoltan segíti a szív, a keringés és az érrendszer egészségét is. 

*Nemzer, Fink, és Fink (2014). Új megfigyelések egy táplálékkiegészítő oxidatív és nitrozatív stresszre gyakorolt hatásáról az emberi szervezetben. Journal of Food Science and Nutrition. doi: 10.1002/fsn3.178

A Vegnum Silver 50+ kapszula étrend-kiegészítő termék. Az étrend-kiegészítő használata nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A cikk megjelenését a Gemil Pharma Zrt. támogatta.

Forrás: vegnum.hu