Az ízületi gyulladások legnyilvánvalóbb velejárója a fájdalom. Az idült ízületi gyulladás és reumás ízületi gyulladás okozta fájdalmakban szenvedő betegek gyakran hatalmas mennyiségben fogyasztanak vény nélkül is kapható, az aszpirinhez, Indicinhez és Tyleolhoz hasonló, nem szteroid alapú gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAID-eket) és fájdalomcsillapítókat – csak hogy egy párat említsünk. A függőséget nem okozó fájdalomcsillapítókkal kapcsolatos legnagyobb problémát az orvosok általában elfelejtik közölni a betegeikkel. Az NSAID-ek fájdalmak kezelésére történő használata különösen feszes ízületek esetén a porcok még gyorsabb kopásához, illetve a felszín alatt meghúzódó problémák további súlyosbodásához vezet. 

ASZPIRIN ÍZÜLETI GYULLADÁS ELLEN – NEM ÚGY, AHOGYAN GONDOLNÁ!

De akkor mégis hogyan? Az aszpirin és egyéb NSAID gyógyszerek használata ízületi gyulladásos fájdalom, illetve az ízületek mozgáshiányának kezelésére a későbbiekben az egészségi állapot romlásához vezethet. A rövidtávú fájdalomcsillapítás ára hosszú távon az egészségi állapot romlása.

Ez nem csak egy üres frázis. Összesen 1400 publikált, szakértők által is véleményezett, a PubMed-ben kivonatos vagy teljes formában is közzétett orvosi tanulmány igazolja az ízületi fájdalmak orvosi recept nélkül is kapható fájdalomcsillapító készítmények veszélyeit. A kutatók mindezzel már az 1980-as évek óta tisztában vannak, de az orvostudomány mindig is késleltetve jut a fontos információkhoz. (Ez igencsak elgondolkodtató. Netán a haszonkulcs miatt? Ön hogy gondolja?) De ez nem jelenti azt, hogy a Vicodinhoz és az Oxytocinhoz hasonló, függőséget okozó fájdalomcsillapítók jobbak volnának.

Ízületi gyulladásokra, izomgörcsöke is hatékony megoldás a magnézium

Mindezek alternatívájaként kézenfekvő megoldás lehet a magnézium, ami egy olyan, egészséges, függőséget nem okozó ásványi anyag, ami akár a szervezet sérült ízületei körüli porcregenerációt is elősegítheti. Mindemellett az ízületi fájdalmak és az izomgörcsök enyhítésének leghatékonyabb fajtája a bőrön át felszívódó magnéziumolaj.

osi magnezium koncentratum 200 ml

Ősi magnézium koncentrátum - 200 ml

Az Ősi magnézium koncentrátum bőrön keresztül felszívódó, több millió éves, nagy dózisú magnézium – ismerje ...

4.990,00 Ft

A MAGNÉZIUM MIÉRT CSILLAPÍTJA AZ ASZPIRINNÉL IS HATÉKONYABBAN AZ ÍZÜLETI GYULLADÁSOS FÁJDALMAT?

A szervezet több száz magnéziumalkalmazási módjának egyike a kalcium szabályozása. És úgy tűnik, hogy a kalcium nem csupán az egészséges fogak és csontok építéséért felelős, hanem aktiválja a fájdalomérzékelő receptorokat is.

A magnézium kémiai összetétele annyira megegyezik a kalciuméval, hogy a fájdalomérzékelő receptorok felületén, a „kapcsolón” képes elfoglalni a kalciuméval azonos helyeket. Amikor a kalcium aktiválja az úgynevezett NMDA receptorokat, beindul az elektromos töltések a neuronok irányába történő áramlása, ami lehetővé teszi a neuron számára, hogy a fájdalomról jelzést küldjön az agynak. Mikor az NMDA receptoron magnézium halad át, a fájdalomreceptor „kikapcsol”. Ez csak az adott receptorokat érinti, így a másfajta érzékeléssel kapcsolatos információk, és akár az agy szempontjából valóban fontos fájdalomról a jelzés továbbra is közvetítésre kerül. De a magnézium a fájdalom jelzésének közvetítését úgy szünteti meg, hogy eközben az ízületi porcok épségét sem veszélyezteti.

A MAGNÉZIUM MIÉRT CSILLAPÍTJA AZ OPIOID GYÓGYSZEREKNÉL IS HATÉKONYABBAN AZ ÍZÜLETI GYULLADÁSOS TÜNETEKET?

Az aszpirin és más NSAID-ek ízületi fájdalommal küzdő emberek millióinak nem kínál megoldást. Az orvos ilyen esetben Vicodint (hidrokodon és kodein), Oxytocint (oxykodon) vagy más, opioid gyógyszert ír fel, melyek esetében a probléma kétrétű. Az opioid gyógyszerek függőséget okoznak, és a hatásuk is gyorsabban elmúlik, így a veszélyes gyógyszerből is több kell a fájdalom csillapításához.

Gyakran hallhatunk olyanokról, akik egy ízületi sérülést követően gyógyszerfüggővé váltak, és naponta akár több tucat, vagy akár több száz tablettát is beszednek, amiket több különböző orvos írt fel nekik (ami persze bűncselekménynek minősül). De van más megoldás is. A magnéziumolajnak számos, egészségügyileg jótékony hatása van. Például segít az alvásproblémák mérséklésébengyógyír a szorongásra és depresszióra, és csillapítja a fájdalmat ízületi gyulladásos tünetek esetén.

A magnézium még abban az esetben is enyhíti a fájdalomérzetet, ha az ízületi fájdalmakban szenvedő betegnél már kialakult az opioid gyógyszerektől való függőség. A fájdalomküszöb kitolódásával a függőséget okozó gyógyszerből szükséges mennyiség is növekszik. A magnézium és az NMDA-k együttesen szüntetik meg azokat a fájdalmakat, amelyeknél más gyógyszerek kudarcot vallottak, és gyógyszerfüggőknek esetleg pont ez segíthet leküzdeni a fájdalmakat és a függőséget. Ezek a változások azonban nem egyik napról a másikra történnek meg. A függőség kialakulásáért felelős fájdalomcsillapítók dózisának nagymértékű csökkentését megelőzően általában javasolt a magnéziumolaj együttes használata más magnézium készítményekkel. Mindenképpen jobb, ha a függőséget okozó gyógyszerekről történő leszokás a kezelőorvosa tudomásával és segítségével történik, de a magnéziumolaj használata önmagában is biztonságos.

MIÉRT JELENT MEGOLDÁST A MAGNÉZIUMOLAJ AZ ÍZÜLETI PANASZOKTÓL SZENVEDŐ BETEGEK SZÁMÁRA?

Az idegeknek mindegy, hogy milyen forrásból jutnak magnéziumhoz, de ez nem mondható el az emésztőszervrendszerről. Egyes magnéziumtípusok – különösen az olcsóbb, krétapor-szerű, szájon át fogyasztható, magnéziumos étrend-kiegészítőben található magnézium-oxid – nehezen szívódnak fel a belekben. A magnézium lerakódik a vékonybélben és felveszi a nedvességet. Ettől a vékonybél (ami közvetlenül a gyomor alatt található) tartalma hígabbá válik, és nekinyomódik a vastagbélben található szilárdabb székletnek, ami nemcsak hasmenést, de görcsöket is okozhat, mivel a folyadék a bélrendszeren belüli szilárd anyagnak feszül.

A magnéziumolaj adagolása nem szájon át történik, így nem érintkezik a középbéllel, hanem a bőrön át szívódik fel. Használata egyszerű: vigyen fel kb. 30 ml-nek megfelelő mennyiségű koncentrátumot, vagy azt tartalmazó terméket a kívánt bőrfelületre, és lefekvés előtt hagyja felszívódni. Másnap reggelig ne mossa le, és este csak zuhanyzás, illetve törölközés után kenje be vele a megszárított bőrfelületet.

osi magnezium koncentratum 200 ml

Ősi magnézium koncentrátum - 200 ml

Az Ősi magnézium koncentrátum bőrön keresztül felszívódó, több millió éves, nagy dózisú magnézium – ismerje ...

4.990,00 Ft

NÉHÁNY TANÁCS A HATÉKONYABB HASZNÁLATHOZ

Az Ősi Magnézium koncentrátum rendszeres használata jelentősen javítja az általános közérzetet. Van azonban pár dolog, melyek segítségével a magnéziumolaj hatékonysága tovább fokozható.

  1. Használat előtt mossa le az izzadtságot. A bőrön át kiizzadt sóban megtalálható nátrium akadályozza a magnézium bejutását a szervezetébe.
  2. Használat előtt mossa le a szappant. Magnéziumolaj használata során a szappanban megtalálható alkáli só nem előnyös, mivel akadályozza a magnézium útját, sóvá alakítva azt, ami a bőrön megtapadva nem jut be a szervezetbe.
  3. Minél nagyobb az olaj magnéziumtartalma, annál több magnézium jut a szervezetbe.

A bőrön át felszívódó magnéziumnál nincs biztonságosabb és egyszerűbb gyógymód az ízületi gyulladások és fájdalmak enyhítésére. A lehető legjobb hatás érdekében napi használata javasolt.