A kozmetikumok hatása csak akkor lesz látványos és tartós, ha közben odafigyelünk néhány dologra, amelyekkel kihozhatjuk a maximumot a kencéinkből. A bőrtípushoz illő, tudatos termékválasztás, a következetes használat és az életmódbeli szokások mind nagyban befolyásolják a bőr állapotát. Tarts velünk a tudatos arcápoláshoz vezető úton!

1. ISMERD MEG A SAJÁT BŐRÖD!

Ne a reklámokból, és ne mások tapasztalataiból vonj le következtetéseket magadra nézve, hiszen a bőröd épp annyira egyedi, akár egy ujjlenyomat. Egy bőrdiagnosztika keretében kérd ki egy kozmetikus, vagy egy bőrgyógyász véleményét arról, hogy pontosan milyen a te bőrtípusod, esetlegesen milyen bőrproblémáid vannak, mi az, ami használhat neki, és mi az, amit kerülj. Ennek tudatában könnyebben ki tudod választani kínálatunkból a számodra megfelelőt. Ha bizonytalan vagy, nyugodtan írj nekünk, segítünk!

2. A KEVESEBB TÖBB!

Egy átgondoltan összeállított arcápolási kelléktárnak nem kell az egész fürdőszobapolcot elfoglalni: az arctisztító-nappali krém-éjszakai krém hármasa már tökéletes alap lehet, amelyet elegendő hetente 1-2 alkalommal kiegészíteni maszkolással, vagy radírozással, igény szerint esetleg szérumhasználattal. Inkább legyen kevesebb kencéd, de azok teljes mértékben feleljenek meg az igényeidnek, mint egy egész regiment, amelyek nem elégítik ki a bőröd igényeit.

3. HATÓANYAG-ISKOLA

Amíg nem ismered az alapvető, vagy éppen újhullámos bőrápoló hatóanyagokat, nem lesz könnyű dolgod az összetevők megítélésében… Nézz utána ezeknek honlapunkon! Csatlakozz a Facebookon SNC Beauty Klub csoportunkhoz, ahol egy zárt közösségben választ kaphatsz a kérdéseidre.

4. AZ VAGY, AMIT MEGESZEL – TARTJA A MONDÁS, ÉS EBBEN NEM KEVÉS IGAZSÁG VAN. 

Egy kozmetikum sem fog csodát tenni, de még csak látványos hatása sem lesz, ha közben helytelenül táplálkozol, nem figyelsz a folyadékbevitelre, égeted a bőröd a napon, stb. A bőrápolási szokásaid mellett az életmódodat is érdemes finomra hangolni, és e kettőt, mint egy komplex rendszert szemlélni.

5. AZ A BIZONYOS „PLUSZ”:

Manapság már nem érjük be annyival, hogy egy termék „csak” jó… Amellett, hogy megszépíti a bőrt, az is kell, hogy passzoljon az életstílusunkhoz. Ha neked fontos, hogy az arcápolószereid vegán formulák legyenek (év végéig minden termékünk vegán lesz!), vagy éppen 100%-ban natúr összetételűek, valamint, hogy ne teszteljék őket állatokon, ne is keress tovább – a Schüssler natúrkozmetikumok ezeket is tudják! Így nem csak a gyakorlatban lehetsz elégedett termékeinkkel, de az elveidhez is hű maradhatsz. A Schüssler Natur CosMEDics egyedülálló abban a tekintetben, hogy Schüssler-féle ásvány sókat alkalmaz, amelyek sejt-, illetve szöveti szinten segítik és ösztönzik a bőrt az egészséges működésében. A különféle sók eltérő jótékony hatással rendelkeznek, ezeket megismerheted honlapunkon, a Sókalauzban. Tudtad? A Schüssler natúrkozmetikumai sejt-, illetve szöveti szinten hatnak. Nem a bőr helyett „dolgoznak”, hanem a bőrt magát serkentik egészséges folyamataikban. 100%-ban natúr összetevőkből állnak, parabén-, SLS-, és kőolajszármazék-mentesek, több termékünk vegán. Termékeinket és azok összetevőit sem teszteljük állatokon. 

Forrás: schusslerkozmetikumok.hu