Miért fontos a magnézium?

A magnézium nélkülözhetetlen, vagyis esszenciális makroelem. Az orvostudomány úgy véli, hogy kb. napi 300 mg bevitelére van szükség. Szív- és érrendszeri betegségeknél hiány lép fel belőle, ami akár váratlan, előzmények nélküli szívgörcsöt és halált is okozhat. Emellett a magnézium mintegy 400 enzimnek az aktivátora, oldja a simaizomgörcsöket, és még sok más funkciója is van, például elősegíti a csontosodást.

A magnézium egyik legfontosabb hatását a simaizomzatban fejti ki. Ennek azért van nagy jelentősége, mert az a 110 000 km hosszú hajszálér hálózat mely az emberi testben megtalálható lényegében simaizomból épül fel.

Tudni kell, hogy a magnézium valósággal kiveszett a talajból azáltal, hogy az agrotechnikában a természetes alapú trágyázás helyett uralkodóvá vált a kálium-, foszfor- és nitrogénalapú műtrágya. Elromlott a talaj természetes makro-, mikro- és nyomelemállapota. Ez azt jelenti, hogy hiába eszünk sok zöldséget, abban már nem kapjuk meg azt a magnéziummennyiséget, mint régebben, tehát be sem jut a szervezetbe, vagy ami bejut az egyáltalán nem biztos, hogy fel is fog szívódni és így az sem valószínű, hogy eljut a perifériákra.

De miért is jó az ősi magnézium?

Az Ősi Magnézium koncentrátum és gél nagyszerűsége abban rejlik, hogy a bőrön keresztül, direkt módon jut be a szervezetbe pontosan oda, ahol legnagyobb a szükség rá. A bőrről érdemes tudni, hogy csak azokat az anyagokat szívja fel, amelyekre szüksége van a szervezetnek és annyit amennyire szüksége van. A bőr egy intelligens biológiai szűrő. Elmondható, hogy az Ősi Magnézium olajjal és géllel pótolható az a nagymértékű magnézium hiány mely jellemző a mai emberek többségére. Természetgyógyászati szempontból óriási jelentősége van például a hirtelen szívhalál megelőzésében.

osi magnezium koncentratum 200 ml

Ősi magnézium koncentrátum - 200 ml

Az Ősi magnézium koncentrátum bőrön keresztül felszívódó, több millió éves, nagy dózisú magnézium – ismerje ...

4.990,00 Ft

Miért ideális masszázshoz?

Masszőri oldalról sincs kisebb jelentősége, hiszen a beszívódó olaj például az izmokban lévő hajszálerek falának a görcseit oldja, így az izomgörcsök egyik okát szünteti meg. A tapasztalatok szerint szinte kivétel nélkül 5-10 percen belül oldódnak „olvadnak el” a görcsök, megkönnyítve így a masszőr munkáját. Nem elhanyagolható szempont továbbá a vendég elégedettségének a nagymértékű növekedése sem, melyet a masszírozás hatásának az időben történő meghosszabbodása vált ki. Különösen igaz ez a csuklyás izomra.

Betegbeszámolók szerint 3-4 napon belül szűnik meg a kellemetlen éjjeli, vagy reggeli lábgörcs a mindennapos használat mellett.

Szenyán Zoltán

Egészségtanár
Természetgyógyász
Reflexológus
Bioenergetikus

Forrás: https://osimagnezium.hu/

osi magnezium koncentratum optimsm 200 ml

Ősi magnézium koncentrátum + OptiMSM - 200 ml

Az Ősi magnézium koncentrátum + OptiMSM bőrön keresztül felszívódó, több millió éves, nagy dózisú magnézium ...

5.290,00 Ft