A következőkben a böjttel kapcsolatos beszélgetés két videófelvételét ajánlom szíves figyelmetekbe. Mindkét anyag terjedelmes, mivel részletesen szeretnénk bemutatni a böjt szellemi, filozófiai értelmét, valamint körbejárjuk a böjtölés, és koplalás élettani hatásait.

A böjt filozófiája

A böjt élettana

A legjobb szezon a befelé fordulásra, megtisztulásra.

Testünket a nyári és az őszi terményekkel feltápláltuk, feltöltöttük, az aratási és betakarítási műveletek végetértek, felkészültünk kamrában, testben a télre, eljött az ideje a test megtisztításának.

Rendszeresen böjtölő fogyasztóink visszajelzései alapján szeretném megosztani tapasztalatainkat a Herbaferm cseppek és a koplalás témakörében. Az összegzés anekdotikus, tehát nem tudományos módon feldolgozott, (randomizált,  placebo kontrollált, reprezentatív és kettős vak) hanem csak a személyes beszámolók, tapasztalatok alapján készült. Természetesen a szakcikkek garmada is feldolgozásra került a témában, mind az időben kontrollált koplalás, mind az időszakos, többnapos, urambocsá’ többhetes böjtök témájában.

Az első és legfontosabb közlendőm az, hogy a szervezetünk eléggé intelligens, ezért nem kell félnünk, a koplalás alatt nem fenyegeti veszély életünket (természetesen a ritka és súlyos egészségi állapotok ez alól is kivételek). A szervezetünk az energiaigényét simán képes biztosítani az elraktározott zsírokból napokon át. Legyünk nyugodtak, ha 2-3 kiló, vagy annál több túlsúllyal rendelkezünk, és nincsen életveszélyes állapotú betegségünk, a böjt, koplalás testet és lelket megtisztító élményét át kell élnünk. És mikor, ha nem a legjobban feltáplált időszakban, Adventkor?

Forrás: herbaferm.hu