A mikrobiom elszegényedése több fejtörést okoz, mint a klímaváltozás.

Jópár fogyasztónk számolt be arról, hogy a Herbaferm cseppek fogyasztását követően a tejtermékek kevésbé, vagy egyáltalán nem okoznak már emésztési panaszokat.

A Pro- és prebiotikumok szerepe a tejcukor érzékenység, a laktóz intolerancia kialakulásában és kezelésében (Az American Scientist interjúja alapján).

herbaferm cseppek 30 ml

Herbaferm cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövényekből természetes úton készül. Hatása azért egyedülálló, mert nemcsak kezel, hanem ...

7.350,00 Ft

Az újszülöttek alapvető tápláléka az anyatej, mely sokféle rövidláncú szénhidrátot tartalmaz. Ezek a különleges cukrok segítenek az élet korai szakaszában egy igen homogén bélflóra kialkításában, mely nagy hatékonysággal bontja le az anyatej hasznos összetevőit, a kicsik optimális fejlődéséhez. (Ezek a ritka és különleges „anyatej cukrok” emésztésére szakosodott bélbaktériumok nem engedik a káros mikroszervezetek elszaporodását, ezáltal védik a gyermek emésztését, egészségét az anyatejes táplálás alatt.

Ahogy a gyermek étrendje fokozatosan megváltozik, a tej részaránya is fokozatosan csökken, ezzel párhuzamosan a tej alkotórészeinek lebontásáért felelős baktériumok is kevesebben lesznek. A tejfogyasztás elhagyásával, szüneteletésével a bélnyál laktáz- enzim termelése csökken és a tejcukrot hasznosító baktériumokat is tulajdonképpen kiéheztetjük , (vagy egy antibiotikum kúrával kipusztítjuk) ezért a tej emésztése már megterhelő lesz szervezetünknek.

herbaferm prefer hf400mg kapszula 14db

Herbaferm Prefer HF400mg kapszula 14db

A Herbaferm Prefer HF400mg egy prebiotikus, természetes fermentációval feltárt rosttartalmú étrend-kiegészítő kapszu...

4.100,00 Ft


A mi klímánkon, a Közép Európai étrend fontos eleme a tej. Az utóbbi időben a tejcukor érzékenység igen elterjedt. Mindenki ismer a közvetlen környezetében jónéhány olyan embert, akinek a tej emésztése jelentős kellemetlenségeket okoz. Az egészséges szervezetben a tejcukor a vékonybélben a bélnyál laktáz enzimjének segítségével (könnyen) lebomlik és felszívódik.  (a tejcukor, a laktóz egy galaktóz és egy – közismert – glükóz molekulából álló cukor, mely csak alkotórészeire bontva szívódik fel a vékonybélben).

Laktóz molekula

A laktóz lebontásáért felelős laktáz enzim hiánya, vagy gátlása azt eredményezi, hogy a tejcukor nem szívódik fel a vékonybélben, hanem a vastagbélbe kerül, ahol jelentős gázfejlődéssel kísérten irritációt okoz. Ez a kellemetlenség a hasi görcsöktől a puffadáson át a hányingerig, émelygésig, a bőrpanaszok, bűzös szelek és hasmenés, szorulás változatos tüneteit produkálja.

A laktáz enzim akkor áll le, amikor a környezetében sok készterméke van tehát a gátlását (inhibícióját) a végtermékek  – esetünkben a glükóz – vagyis a szőlőcukor végzi. Tehát a bélnyálban tévő tejcukor bontó enzim nem működik akkor, ha a táplálék sok glükózt tartalmaz. [1971, David H. Alpers, John E. Gerber ]

Pont erről híres a mi „fejlett étrendünk”.

Ezt már csak fokozza az, hogy a szinte csíramentes ivóvizünk és táplálékaink nem stimulálják a bélnyál termelését, melynek természetes alkatrésze a laktózbontó enzim.

A két hatás, a táplálékok magas glükóz tartalma és a steril ételek miatt csökkentett bélnyáltermelés együttesen vezet a laktóz érzékenységhez.Ez a folyamat megállítható, sőt visszafordítható. Elsősorban a hozzáadott cukrot tartalmazó ételektől való tartózkodás, a nyers (lehetőség szerint saját termelésű és/vagy bio) zöldségek és gyümölcsök, továbbá a természetes fermentációval készített ételek fogyasztásával védekezhetünk. Természetesen a modern kor laktáz enzim tartalmú rágótablettái is megoldást nyújtanak, amikor gyorsan kell elűzni a kellemetlenségeket.

Jópár fogyasztónk számolt be arról, hogy a herbaferm cseppek fogyasztását követően a tejtermékek kevésbé, vagy egyáltalán nem okoznak már emésztési panaszokat.

A Herbaferm cseppek mikróbái és a gyógynövényei segítik a bélnyál termelést, ezzel a laktáz enzim ellátást is. A tünetek csökkentéséhez az is hozzájárul, hogy a cseppek segítik a vastagbél bélflórájának sokszínűségét,  ezáltal a kedvezőtlen erjedési folyamatok sem jelentkeznek a korábbi intenzitással.


Felhasznált irodalom:
https://www.translationalres.com/article/0022-2143(71)90225-3/pdf

https://www.americanscientist.org/blog/from-the-staff/lactose-intolerance-and-the-guts-microbiome

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2790749/

https://igyteljesazelet.hu/taplalkozas-rovat/amit-tudni-erdemes-a-laktoz-intoleranciarol-1resz?gclid=Cj0KCQjwre_XBRDVARIsAPf7zZhiRvMfecamqtSEAAsy-bqeMK_CQQMis2YYoIlzZW25CamLpmL32TwaAt68EALw_wcB

https://www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tkt/tej-tejtermekek/ch03s06.html

https://www.washingtonpost.com/news/theworldpost/wp/2018/02/26/microbes/?noredirect=on&utm_term=.3b749ee8d640

Forrás: herbaferm.hu