Sosem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos, hogy olyan kozmetikumokat használjunk, amelyek kizárólag természetes összetevőket tartalmaznak, és még hírből sem ismerik a tartósítószereket, a színező-és illatanyagokat, vagy épp a kőolaj-származékokat. A kókuszolaj egy olyan értékes össztevő a natúrkozmetikumokban, ami kiváltja a mesterséges alkotóelemeket, és sokoldalúan ápolja, szápíti a használóját.

A kókuszolaj egyre nagyobb népszerűségét annak köszönheti, hiszen tiszta, hidegen sajtolt, mentes a szintetikus illatanyagoktól és nem tartalmaz semmilyen adalékot. Az érzékeny és problémás bőrűek számára is ajánlott, mert igazán tápláló és csodás tapintásúvá teszi a bőrt. Napi rendszerességgel is használható, főleg akkor, ha a bőr hajlamos a kiszáradásra, könnyen kipirosodik és húzódik.

Sokunk bőre reagál a fent említett kellemetlen tünetekkel az időjárás viszontagságaira – nyáron a tűző nap hatására, télen pedig a metsző szél és a farkasordító hideg miatt. A kókuszolaj önmagában is hatékony bőrápoló, érdemes tehát előnyben részesíteni azokat a natúrkozmetikai termékeket, amelyeknek az összetevői között ezt az értékes összetevőt is megtaláljuk. A legjobb, ha az olyan területeket vesszük kezelésbe a kókuszolajat tartalmazó készítményekkel, amelyek durva tapintásúak, szárazak és irritáltak, valamint azokat a részeket is tanácsos kókuszolajat tartalmazó kozmetikummal ápolni, amelyekre ráfér a feszesítés, az extra táplálás.

3 szépítő tipp

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a jó minőségű, tiszta kókuszolaj sokat segíthet azok számára, akik ekcémával, pszoriázissal vagy valamilyen fertőző bőrbetegséggel küzdenek.
Vannak, akik arra esküsznek, hogy a kókuszolaj az egyik legjobb natúrkozmetikai alapanyag a ránctalanítás, illetve a ráncok megelőzése terén.
Hogy teljes mértékben kifejthesse nagyszerű hatásait, a legjobb, ha a kókuszolajat is tartalmazó natúrkozmetikumok használata mellett gondot fordítunk a rendszeres arc- és testradírozásra, így – búcsút intve az elhalt hámsejteknek – a bőr mélyebb rétegeibe is eljuthat ez a kivételes összetevő.

A konyhában is kiváló

A kókuszolaj jótékony tulajdonságait nem csak a szépségápolásban aknázhatjuk ki, hanem az ételek készítése közben is. A táplálkozási szakértők szerint tápláló alapanyag lehet, ha egzotikus fogást készítünk, de a hagyományos ételekhez is hozzáadhatjuk, mert nincs átütő kókuszíze, csak enyhén édes a zamata. A jól ismert kókuszreszelék mellett az úgynevezett kókuszliszt és kókuszcukor is változatosabbá teheti az étkezésünket, főleg akkor, ha nyitottak vagyunk az egészséges desszertekre. A kókuszkrém nemcsak az édességek ízét teheti izgalmasabbá, hanem például a krémleveseket is feldobhatja – a sütőtökkel például remek párost alkotnak!

Jó, ha tudod:

A kókuszolaj alacsony hőmérsékleten megszilárdul – ilyenkor az állaga inkább zsírra hasonlít. Ha folyékony állapotban szeretnéd használni, egy jól záródó üvegben tedd meleg vízfürdőbe, és adj neki egy kis időt, hogy felolvadjon.

Forrás: https://schusslerkozmetikumok.hu

[dp_product id=307 type=a domain=0 button=”Vásárlás” currency=Ft ]