Az egészséges étkezés alapjaiban rejlik az, hogy tápláló összetevőket válasszunk ételeinkhez. A magnézium szerepe különösen fontos, hiszen számos létfontosságú folyamatban vesz részt szervezetünkben. Az alábbi sütőtökös-spenótos quinoasaláta receptje nemcsak könnyen elkészíthető, de gazdag forrása ennek a fontos ásványnak is. A friss zöldségek és a quinoa együttesen kínálnak egy ízletes és tápláló fogást, melynek jótékony hatását a szervezetünk hálásan fogadja.
Sütőtökös-spenótos quinoasaláta összetevők
40 dkg hámozott sütőtök, kockára vágva
10 dkg quinoa
1 db sörretek zöldje, csíkokra vágva (céklalevéllel vagy retek/brokkoli csírákkal helyettesíthető)
10 dkg bébispenót és rukkola (vegyesen)
1 csokor petrezselyem, finomra vágva
kókuszolaj vagy olívaolaj
só, ízlés szerint
A salátaöntethez
4 ek. extra szűz olívaolaj
2 ek. natúr céklalé vagy feketeberkenye direkt leve
1 ek. almaecet vagy fehér balzsamecet
só és bors, ízlés szerint
A sütőtököt hőálló edénybe vagy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal vagy kókuszolajjal, majd sózzuk és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A quinoát hideg víz alatt átmossuk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. Ha elkészült, félretesszük, lefedjük és állni hagyjuk. A salátaöntet hozzávalóit alaposan elkeverjük. A salátaleveleket és a zöldfűszereket egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a sült tököt és a főtt quinoát. A dresszinggel meglocsolva tálaljuk. Vajon pirított tintahalhoz, tengeri herkentyűkhöz remekül passzoló köret.
[dp_product id=752 type=a domain=0 button=”Vásárlás” currency=Ft ]
Forrás: vitaverzum.hu