Összetevő

2 ek. zsiradék (pl. kacsazsír, libazsír, kókuszzsír vagy ghí)
1 fej nagyobb vöröshagyma, nem túl vékonyra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2 db kaliforniai- vagy kápia paprika, kimagozva, szeletelve
1 ek. hámozott, reszelt gyömbér
60 dkg csirkemáj
frissen őrölt feketebors, ízlés szerint
só, ízlés szerint
2 szál újhagyma zöldje, vékonyra vágva
opcionálisan: 2 ek. gluténmentes szójaszósz

A máj nemcsak a leggazdagabb kész A-vitamin forrás, de mikrotápanyagok egész tárházát tartalmazza! B1, B2, B3, B9, B12 vitaminokat, vasat, A-vitamint, rezet, kolint, szelént, cinket, foszfort, káliumot és magnéziumot is tartalmaz, emellett pedig alacsony kalóriatartalommal bír. Nagyon sokoldalúan el lehet készíteni, így például levesben, raguban, de sütve vagy pástétomként is egyaránt kiváló.

Előkészítjük a paprikát, a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért. A májat közepes méretű darabokra vágjuk, így a hőkezelés során egyenletesen készül majd el. Egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a zsiradékot, hozzáadjuk a hagymát, majd pár percig dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a reszelt gyömbért és még 1-2 percig pirítjuk. Ezt követően hozzáadjuk a májat, amelynek mindkét oldalát szintén 1-2 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és ha szeretnénk, még pár kanál szójaszósszal is ízesíthetjük. A végén hozzákeverjük a paprikát és további pár percig pirítjuk. Fogyaszthatjuk főtt basmati rizzsel, hajdinatésztával vagy párolt zöldségekkel, illetve remekül passzol hozzá valamilyen fermentált zöldség is, mint pl. a kimchi. Frissen vágott újhagyma zöldjével tálaljuk.

Forrás: vitaverzum.hu

gal a vitamin 30ml

GAL A-vitamin 30ml

GAL A-vitamin, retinol-palmitát MCT-olajban oldva, némi természetes E-vitamin-komplexszel stabilizálva. Kiszerelés: 30...

2.890,00 Ft