Télen nincs energiánk, gyakrabban vagyunk betegek és hajlamosabbak vagyunk a depresszióra. Az étrend-kiegészítők segíthetnek ezeken a problémákon.

Számos oka van annak, hogy télen nem érezzük magunkat a legjobban.

Néhány ilyen ok lehet:

  • stressz: ahogy a munkahelyi stressz folyamatosan növekszik, úgy nő a stressz, ami betegséget okoz.
  • túl kevés testmozgás: ha nyáron szeretünk a szabadban sportolni, télen hiányozhatnak ezek a sportok. Hideg van, rossz az idő, gyakran kihagyjuk az edzéseket.
  • napfényhiány: a nappalok rövidek, a napfény pedig értékes és ritka. Hajlamosak vagyunk sötétedéskor munkába menni, és sötétedéskor hazamenni.
  • influenzafertőzések: az alacsonyabb hőmérséklet és a túlfűtött helyiségek növelik az influenza elkapásának kockázatát.
  • túl sok rossz étel: különösen, ha hideg van odakint, a gyors, meleg ételek után nyúlunk.

Néhány étrendkiegészítővel csökkenthetjük ezeket a kockázatokat:

D-vitamin:

A szervezetnek szüksége van erre a vitaminra a kalcium feldolgozásához és a csontokba való beépüléséhez. Emellett erősíti az immunrendszert is. Különösen ősszel és télen jó ötlet a D-vitamin pótlása. Normális esetben a szervezet által igényelt D-vitamin 90%-át a nap termeli, és a bőrön keresztül szívódik fel. A fennmaradó 10%-ot a táplálékból nyerjük.

Ősszel és télen nemcsak a nappalok rövidülnek, hanem a napfény intenzitása is csökken. A szervezet kevesebb D-vitamint termel, tehát nem lesz a szervezet számára megfelelő mennyiség. A 60 év feletti emberek kiemelt kockázati csoportba tartoznak, miután a szervezetük által termelt D-vitamin mennyisége drasztikusan csökken.

gal d3 vitamin 30ml 4000ne

GAL D3 vitamin 30ml 4000NE

Kókuszolaj-kivonatban oldott természetes D3-vitamin, így annak nagy dózisú adagolása kapszulák nélkül lehetséges. ...

Befor: 3.190,00 Ft
2.839,10 Ft
-350,90 Ft -11 %

C-vitamin: 

A C-vitamin erősíti az immunrendszert, véd a szabad gyökök ellen és csökkenti az oxidatív stresszt. A közhiedelemmel ellentétben a C-vitamin preventív szedése nem akadályozza meg a fertőzéseket. Segít azonban, ha már beteg vagy. Napi 200 mg enyhíti a megfázás tüneteit és lerövidíti annak időtartamát. Mindazonáltal a C-vitamint rendszeresen kell szedni, mert a szervezet számára nélkülözhetetlen.

gal k komplex d3 vitamin 20ml

GAL K-komplex + D3 vitamin 20ml

D3-, K1- és K2-vitamin tartalmú étrend-kiegészítő cseppek Bioaktív MK7-tel A GAL K2+D3 mostantól K-komplex+D3. A term...

Befor: 3.490,00 Ft
2.870,00 Ft
-620,00 Ft -18 %

Vas:

Ez a nyomelem serkenti az immunrendszerünket. A vas felszívódásához fontos a jó C-vitamin-ellátottság, ami segíti szervezetünkben a vas felszívódását. Fontos: Ne igyunk túl sok kávét vagy fekete teát, ezek az italok gátolják a vas felszívódását, és fáradtnak érezzük magunkat.

vasmenta liposzomas etrendkiegeszito 150 ml

Vasmenta liposzómás étrendkiegészítő - 150 ml

A VasMenta termék egy liposzómás vas tartalmú folyékony étrend-kiegészítő menta ízesítéssel, fémes mellékíz n...

3.950,00 Ft

Folsav: 

fontos a sejtosztódáshoz, és bőségesen megtalálható a zöldségekben. Télen előfordulhat, hogy nem jutunk a megfelelő mennyiséghez. A folsav rendkívül érzékeny a hőre és a fényre. Mivel télen több meleg ételt fogyasztunk, és kevesebb fajta zöldséget fogyasztunk, javasolt pótlás a napi 400 mikrogramm.

wtn folat komplex csepp 20ml

WTN Folát komplex Csepp - 20ml

WTN Folát komplex Csepp támogathatja az immunrendszert és a mentális egészséget. Gyermekvállalás előtt álló nők e...

Befor: 4.880,00 Ft
4.392,00 Ft
-488,00 Ft -10 %

Cink:

Ez a nyomelem serkenti az immunrendszerünk bizonyos részeit, véd a megfázás ellen, mivel a vírusok nem tudnak könnyen megtapadni az orrnyálkahártyán. Ezenkívül gátolja a vírus szaporodását, így megelőzi a megfázást.

wtn cink komplex csepp 50ml

WTN Cink Komplex Csepp - 50ml

WTN Cink Komplex Csepp étrend-kiegészítő A cink támogatja az immunrendszert és a pajzsmirigy megfelelő működését. ...

Befor: 4.280,00 Ft
3.852,00 Ft
-428,00 Ft -10 %

Ne feledjük azonban, hogy ezek az étrendkiegészítők segítik, azonban nem helyettesítik a kiegyensúlyozott, egészséges étrendet.

vitaking c vitamin tabletta 1000mg 100db

Vitaking C-Vitamin tabletta 1000mg - 100db

A Vitaking 1000mg C-vitamin termék plusz hozzáadott csipkebogyóval van kiegészítve.  A csipkebogyó a természetben el...

2.990,00 Ft