Nehezebben kelsz fel reggel és rosszul alszol? Ez lehet az oka.

„A reggel túl messze van”

Az emberek sokfélék, és reggeleik első néhány óráit is különböző módon töltik. Vannak például, akik korán reggel majd’ kiugranak a bőrükből, frissen és üdén, mosolyogva kezdik a napjukat, attól függetlenül, hogy hány órát aludtak, és vannak olyanok, akikhez jobb, ha inkább nem is szólsz, mert úgyis álmosan és mogorván válaszolnak majd, hiába alhattak akár 8-10 órát. Gondoltad volna, hogy az, hogy te melyik csoportba tartozol, attól is függhet, hogy milyen pózban alszol?

Érdemes kipróbálni

A Sleep Judge felmérése alapján -a megkérdezett 1021 ember közül- legtöbben magzatpózban alszanak: oldalt fekve, felhúzott lábakkal. Szerintük ez nemcsak egy kényelmes pozíció, de nyugtató hatása is van. Ám ezeknek a „teszt-alanyoknak” 40%-a tett egy beismerő vallomást is.

Melyik pózt válaszd?

A többség beismerte, hogy nem ébredt kipihenten és frissen, szóval végső soron mégsem a legkényelmesebb pózzal próbálkoztak. Azonban azok, akik hátukon aludtak az éjszaka folyamán, sokkal pozitívabb tapasztalatokról számoltak be, így a szakemberek azt a következtetést vonták le, hogy a legjobb pozíció a háton fekvés, amivel nagyobb valószínűséggel élvezhetjük az éjszakai alvást. Próbáld ki, ha esetleg eddig te is a morcosan ébredők csoportjába tartoztál.

Forrás: femcafe.hu