Ismerd meg a Natura Siberica márkát és ami mögötte van!

A Natura Siberica egy olyan világszerte ismert biokozmetikai márka, amely több szempontból is egyedülálló. Szibéria érintetlen vidékein, kézzel gyűjtik azokat a vad növényeket és virágokat, amelyek kivételesen magas hatóanyag-koncentrációval rendelkeznek. Ezekből készülnek a Natura Siberica arc-, test- és hajápoló termékei.
A márka különlegessége azonban nemcsak az értékes összetevőkben rejlik – a Natura Siberica vegán kozmetikumai erőszakmentesek (azaz soha nem tesztelték állatokon), a méltányos kereskedelem irányelveit szem előtt tartva és a környezettudatosság jegyében készülnek. 

Természetesség mindenekfelett

A Natura Siberica nem csak a termékek előállítása során követ szigorú szabályok szerint felépített metódust, hanem a növények termesztése, begyűjtése és feldolgozása közben is. A vadon termő növényeket nagy gonddal válogatják, termesztésük és szüretelésük során is maximálisan szem előtt tartják természetes életciklusukat, a begyűjtést pedig kézzel végzik. Ennek köszönhetően teljesülhet a Natura Siberica küldetése, hogy a lehető legkisebb mértékben avatkozzon be a természet rendjébe, elkerülve a károkozás minden formáját.
Minden növény begyűjtésénél gondosan ügyelnek arra, hogy a szüretre abban a fázisban kerüljön sor, amikor a virágok, bogyók és levelek a bennük rejlő hatóanyagokat a legnagyobb koncentrációban tartalmazzák. A növények termesztését és betakarítást a kisebb szibériai törzsek tagjai végzik, akik a feldolgozási munkálatokban is hathatós segítséget nyújtanak.
A gondosan válogatott összetevőknek köszönhetően a komoly nemzetközi díjakkal elismert Natura Siberica termékek minden bőrtípusra ajánlottak, gyerekek és érzékeny bőrű felnőttek is használhatják. A teljesen természetes összetevők hatékony kombinációját nyújtó Natura Siberica kozmetikumok mindenki számára elérhető luxust kínálnak – a tömegből pedig nem csak az értékes hatóanyagok miatt emelkednek ki, hanem szemet gyönyörködtető, természetes eleganciát és kiváló minőséget tükröző csomagolásukkal is.

Milyen összetevőket tartalmaznak a Natura Siberica termékek?

A Natura Siberica termékek évezredes hagyományokra alapuló, generációkon átívelő tradicionális receptúra alapján készülnek, a legmodernebb technológiával és korszerű kutatási eredményekre alapozva. A kozmetikumok legfőbb hatóanyagait olyan rendkívül ellenálló növényekből vonják ki, amelyek képesek voltak alkalmazkodni a környezet megpróbáltatásaihoz és életben maradni – sőt magas tápanyagtartalmukat is megőrizni – a jóval fagypont alatti (akár -50-70 fokos!) hidegben.

A Natura Siberica kozmetikumok előállításához több mint 4000 különböző növényt választottak ki és analizáltak tudományos módszerekkel, hogy megtalálják közülük azt a 20-at, amely méltán viselheti a ritkán hallott adaptogén jelzőt. Ezek a jégkorszakot is átvészelő növények a túlélés érdekében magas védő hatású, aktív összetevőket szintetizálnak és kimagasló antioxidáns-tartalommal rendelkeznek. 

  • Szibériai fenyőolaj – a Natura Siberica termékekben gyakran találkozhatsz ezzel a növényi olajjal. Hogy tudd, miért nyúlnak előszeretettel a gyártás során ehhez az összetevőhöz, elég róla annyit mondani, hogy 5-ször több E-vitamint tartalmaz, mint az olívaolaj, és 3-szor annyi D-vitamin rejlik benne, mint a tőkehalmájban. Erőteljes természetes antioxidánsként a szibériai fenyőolaj kivételes hatékonysággal lassítja az öregedés folyamatát, szembeszáll az idő múlásának jeleivel és szemmel láthatóan javítja a bőr textúráját.
  • Rhodiola Rosea – magyar nevén Illatos vagy rózsás varjúháj Kelet-Európában és az ázsiai vidékeken a népgyógyászatban gyakran használt növény, aminek gyökere rózsaillatú. Úgy tartják, hogy igazi fiatalító elixír, rendkívül gazdag antioxidáns hatású flavonoidokban, nem véletlenül mondják róla, hogy aki a teáját issza, akár száz évig és élhet.
  • Altaji homoktövis – igazi E-vitamin bomba, Tibetben már évezredekkel ezelőtt gyógyszerként tartották számon, de Kínában és Oroszországban is nagy becsben tartják hatékonysága miatt. A rendkívül ellenálló, antioxidáns hatású növény a Natura Siberica gyerekeknek kifejlesztett termékeiben is megtalálható, a kicsiknek készült fogkrémnek nem csak kellemes ízt kölcsönöz, hanem jótékony hatását is kifejt a szájápolásban.

Az adaptogén összetevők természetes módon erősítik meg a bőrt, és ellenállóbá teszik azt az olyan környezeti ártalmakkal szemben, mint az erőlteljes napsugárzás, a szél vagy épp a metsző hideg. 

Milyen összetevőket NEM tartalmaznak a Natura Siberica termékek?

  • Ásványi olaj, azaz kőolajszármazék mentesek
  • Nem található bennük BHT és BHA, ami a mesterségesen előállított, bőrbarátnak cseppet sem nevezhető konzerválószerek közé tartozik
  • Nincs bennük PEG, ami egyike a szintetikus tartósítószereknek
  • Parabénmentesek, ami kiemelkedően fontos – a parabén egy rendkívül elterjedt, ám egyáltalán nem veszélytelen tartósítószer
  • Nem tartalmaznak EDTA-t, ami egy olyan mesterséges anyag, ami időtállóvá teszi a kozmetikumok kellemes állagát és megnyerő illatát

Antioxidánsok: védenek és regenerálnak

Az antioxidánsok sikerrel szállnak szembe a sejtek öregedéséért felelős szabadgyökökkel – azokat semlegesítve lassítják a szervezetben zajló öregedési folyamatokat és csökkentik bizonyos betegségek kialakulásának kockázatát. Az organikus és natúr összetevőkből készült, antioxidáns hatóanyagokat tartalmazó Natura Siberica kozmetikumok – amelyek nőknek, férfiaknak és gyerekeknek készült termékcsaládokat alkotnak – a hajápolásbantestápolásbanarcápolásban és szájápolásban fejtik ki kivételes egészség- és szépségvédő, valamint regeneráló hatásukat.

Az antioxidáns hatóanyagoknak köszönhetően a Natura Siberica kozmetikumok nem csak a megelőzésben játszanak fontos szerepet, hanem az idő múlásával együtt járó vagy a környezeti ártalmak miatt kialakult haj- és bőrproblémák megoldásában is segítenek. Rendszeres használatuknak köszönhetően a haj és a bőr szemmel láthatóan egészségesebbé és ellenállóbbá válik. 

Hello Natura Siberica!

A Natura Siberica egy olyan nemzetközi alapokon nyugvó márka, amit immár a világ több mint 65 országában ismernek és szeretnek. Magyarországon kívül több Európai Uniós országban, Ausztráliában, Japánban, Taiwanon, Oroszországban, a Független Államok Közösségében, Argentínában és Dél-Afrikában is egyre több olyan felhasználó otthonában van jelen, aki tudatosan keresi a natúr és organikus összetevőkből készült kozmetikumokat.

Forrás: naturasiberica.hu