Természetes körülmények között (évmilliókon keresztül, az iparosodás évszázadai előtt) az emésztőrendszer rendszeresen a környezetéből származó mikroorganizmusok háziasításával alakította ki az egyensúlyi bélflórát. Az elfogyasztott vizek és ételek mindig sajátos, évszakhoz igazodó összetételű mikrobiológiai ökoszisztémát tartalmaztak. A vizekben gyümölcsökön, magokon, leveleken, gyökereken, valamint az állatokban, állatokon természetesen élő mikroszervezetek táplálékként kerültek szervezetünkbe. Emésztésünk és immunrendszerünk ehhez alkalmazkodott. Ez a természetes forrás az emberi tevékenység globális hatásai miatt jelentősen károsodott. Az ivóvizet tisztítjuk, vegyszerekkel mesterségesen fertőtlenítjük. Az ételeink előállítása, termesztése során felhasznált vegyszerek is jelentősen csökkentik a mikroszervezetek diverzitását, mennyiségét. Élelmiszer-feldolgozási folyamataink is az élelmi anyagokon lévő mikroszervezetek elpusztításával biztosítja azok tartósságát, kereskedelmi eltarthatóságát. Ez röviden azt jelenti, hogy civilizált életmódunk során már nem jutunk hozzá azokhoz a sokszínű mikrobiológiai életközösségekhez, melyek biztosítanánk immunrendszerünk éberségét és emésztésünk egyensúlyát.

A Herbaferm cseppek természetes fermentációval készülnek, a gyógynövényekkel szimbiózisban élő természetes mikroközösségek segítségével. Ezek a mikroszervezetek (baktériumok, élesztők, gombák, algák) a fermentáció során a gyógynövények rostjain élnek, szaporodnak. Amikor a cseppeket ivóvizünkbe csepegtetjük, azt hasonlóvá tesszük az egészséges, élő vízforrásokhoz. Ezzel a természetes növényi eredetű mikrobiális ökoszisztémát biztosítjuk szervezetünk számára.

Forrás: herbaferm.hu

herbaferm cseppek 30 ml

Herbaferm cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövényekből természetes úton készül. Hatása azért egyedülálló, mert nemcsak kezel, hanem ...

7.350,00 Ft