A sok elnevezés mind ugyanazt a különleges, sokoldalú gyógynövényt jelöli. Érdemes megismerkedni a rózsagyökérrel, hiszen világszerte a gyógynövények egyik sztárja, ráadásul a télvégi vírusos időkben kiemelkedően nagy hasznát veszi a legyengült immunrendszer!

Nemcsak nevében, de a származását övező legendákban és gyógyító erejében is különleges a varjúhájfélék családjába tartozó, évelő rózsagyökér. A népies nyelven rózsavarjúhájnak, vagy aranygyökérnek is nevezett gyógynövény Ázsiából származik: Oroszországban, Szibériában, az Altáj hegységben és Kína északi és délnyugati részén honos, Európában a Skandináv-félszigeten és Izlandon lelhető fel, és megél Kanadában, Alaszkában is.

RÓZSAGYÖKÉR, ARANYGYÖKÉR – MESEBELI VARÁZSSZEREK?

Az apró fürtökben nyíló, húsos levelű rózsagyökér misztikus erejéről korábban is rengeteg legenda keringett – többek között az a mondás is, hogy aki rózsagyökeret fogyaszt, száz évig él. A valóság pedig – bár a száz évet senki sem tudja garantálni – nem is áll túl messze mindettől, hiszen a növény gyökere több mint 140-féle hatóanyagot tartalmaz. 

Már 1725-től vannak emlékek pozitív egészségmegőrző hatásairól, például a vikingek is használták erőnlétük fokozására és megtartására. A modern tudomány és botanika azonban csak az 1960-as évek óta tartja számon a mesebeli nevű rózsa- vagy aranygyökeret. Ekkor fedezték fel, hogy kivonata speciális hatóanyagot tartalmaz. Adaptogén, vagyis alkalmazkodik az emberi szervezet igényeihez – erre csak nagyon kevés gyógynövény képes. 

A RÓZSAGYÖKÉR HATÁSAI – FELSOROLNI IS NEHÉZ

Rendkívül sokoldalú gyógynövény. Jót tesz a vérkeringésnek, valamint a szervezet vércukor- és koleszterin szintjének. Segíti az állóképesség növelését, a keringési rendszer kiegyensúlyozását, a sejtek oxigénáramlását, az erőnlét és életenergia fokozását, az emlékezet javítását, a koncentrációt.

Támogatja az immunrendszert, és pajzsként véd a stressz és a depresszió ellen. Potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki. Rendszeres fogyasztása erősíti és energiával látja el a szervezetet, javítja az általános közérzetet, és magas antioxidatív hatása miatt hatékony lehet a szabadgyökök okozta károk helyreállításában is.

RÓZSAGYÖKÉR KAPSZULA, KOMPLEX FORMULA, VAGY TEA: MINDEN FORMÁBAN FOGYASZTHATÓ, MÉG SALÁTAKÉNT IS!

Igen, a varjúháj zöld levelei a skandináv országokban és Oroszországban is gyakran a salátás tányérra kerülnek, míg Magyarországon elsősorban a rózsagyökér kapszula, vagy a rózsagyökér komplex formula feliratot keressük a drogériák polcain – de teaként is kifejti pozitív tulajdonságait. Szibériában azért hívják a „százévesek gyökerének”, mert  úgy tartják, aki rózsagyökér teát iszik, ennyi ideig fog élni.

RÓZSAGYÖKÉR VÉLEMÉNYEK ÉS TAPASZTALATOK: NINCS MELLÉKHATÁS!

Még egy ok, hogy kipróbálja Ön is a rózsagyökeret: ismert mellékhatása nincs, addikciót sem okoz. Védje szervezetét a vírusok ellen a télvégi kritikus időszakban – a rózsagyökér-kúra mellé pedig használjon bőrön át felszívódó Ősi Magnéziumot is!

Forrás: osimagnezium.hu

wtn rozsagyoeker komplex kapszula 60db

WTN Rózsagyökér Komplex kapszula - 60db

A WTN Rózsagyökér komplex saját erőforrásaid mozgósításával segítheti mindennapi feladataid könnyebb megoldását...

Befor: 6.840,00 Ft
6.156,00 Ft
-684,00 Ft -10 %